Barbour jassen

Barbour jassen

Barbour is geen Gucci en ook geen Armani, Barbour is gewoon Barbour. Een merk dat zich richt op high-end casual kleding voor buiten. Draag jij een Barbour jassen? Hoe voel jij jezelf in deze jas? Zit je vol met zelfvertrouwen?  Barbour wil mensen een stukje stijl en status meegeven bij het dragen van hun kleding.

Geschiedenis van Barbour

Barbour is opgericht in 1894, op het moment is het bedrijf in bezit van de vijfde familiegeneratie. In al deze jaren heeft Barbour veel meegemaakt. Ze zijn begonnen op een marktplaats in England en nu is het bedrijf in bezit van elf winkels en een groot netwerk online. Barbour is op het moment actief in meer dan 40 landen. Met meer dan 2000 producten zijn ze dan ook een grote speler in de kledingindustrie. Het is allemaal begonnen bij de ‘’Uncle Harry’s Coat’’, wat een jas wel niet voor elkaar heeft gekregen.

Uncle Harry’s Coat is een jas uit 1910 met veel geschiedenis. Dit was een witte jas met een bruine kraag. Deze kraag wordt nog steeds gemaakt door Barbour, wat na meer dan 100 jaar best wel speciaal is. Je kan ook naar een officiële Barbourwinkel moeten gaan. Dit is dan ook een unieke ervaring, speciaal naar een high-class winkel voor jouw jas.

Waarom een Barbour jas?

Zoals hierboven ook verteld is: deze jas straalt status uit. Wil jij met zelfvertrouwen door de straten lopen? Wil jij dat mensen jouw kleding top vinden door het merk? Dan koop je een Barbour jas. Ondanks de status die ze hebben, zijn deze jassen nog betaalbaar ook: vaak liggen de prijzen tussen 150 en 300 euro.
Ook zijn de jassen van Barbour heel comfortabel. Daarnaast zijn ze geschikt voor elk klimaat en speciaal ontworpen voor het buitenleven.

De status van Barbour

Veel mensen willen tegenwoordig status uitstralen met de kleding die ze dragen, maar waarom zou je dan een Barbour jas willen? James Bond, wie kent hem niet? Veel van de lezers hebben tenminste één van de James Bond films gezien. In de film Skyfall, met Daniel Craig, draagt de enige echte James Bond een Barbour jas. Een sportieve jacket met stijl. Verder is Barbour een merk dat wordt gedragen door veel personen die stijl, sportiviteit en een premium uitstraling willen combineren. Barbour is een echt merk voor de modebewuste man. Veel van de jassen van Barbour zijn dan ook met veel verschillende kledingstukken te combineren, wat de inhoud van je kledingkast een stuk goedkoper maakt!